Kjemper om miljøpris

Norsk Vektertjeneste har tenkt nytt, skapt resultater og gjort en innsats for miljøet. Derfor er de nå med i konkurransen om Oslo kommunes Miljøpris for 2014.

IMG_9280_full

 

 

 

 

 

 

 

Rolf Thorkildsen og Norsk Vektertjeneste konkurrerer om Oslo kommunes gjeve Miljøpris 2014. Alle vekterbilene er byttet ut med el-bilen Nissan Leaf. (Foto: Even Rise)

Det var en ansatt i Oslo kommunes bymiljøetat som først foreslo Norsk Vektertjeneste som kandidat til den høythengende prisen. Etterpå har det kommet inn ytterligere ett forslag om at selskapet bør hedres for sin miljøbevissthet.

– Den av våre ansatte som foreslo Norsk Vektertjeneste, gjorde det etter å ha satt seg inn i hvilke imponerende miljøengasjement og miljøtiltak de står for, sier seniorkonsulent Cecilie Bergmann i klima og miljøavdelingen i Bymiljøetaten.

I nominasjonsomtalen av Norsk Vektertjeneste og daglig leder Rolf Thorkildsen, står det at selskapet er det første sikkerhetsselskapet med 100 prosent bruk av kun el-biler.

– De gikk over til kun å bruke el-biler i juni 2013. De har lykkes med å engasjere både ansatte og ledelse til å tenke miljø i det daglige. Norsk Vektertjeneste utvikler spennende og verdifull kunnskap på flåtestyring med bare el-biler. De logger alle sine turer slik at de høster erfaring med kjørelengder, lading og kjøreruter basert på el-bil, og bruker dette blant annet til å planlegge kjøreruter, kjørelengder, daglige turer, gps-styring og ladepunkter. El-bilsatsningen har gitt både økonomiske og miljømessige gevinster.

En jury bestående av Oslo kommunes byrådsavdeling for miljø og samferdsel, fjorårets vinner, en representant for næringslivet og representanter fra to miljøvernorganisasjoner skal bedømme de nominerte.

Fokus for 2014-prisen er gode løsninger på urbane miljøutfordringer.

– Byene vokser og det er avgjørende at denne veksten bidrar til å utvikle byene på en miljømessig og forsvarlig måte. Vi ser derfor spesielt etter innsats, tiltak og ideer som kan deles og være til inspirasjon for andre byer rundt om i verden. Dette betyr ikke bare at man ser etter de store visjonene, men også små og smarte tiltak kan være viktige miljøbidrag, heter det blant annet i Oslo kommunes informasjon om Miljøprisen for inneværende år.

Siste frist for å foreslå kandidater er 22. april. Vinneren belønnes med 50.000 kroner.

I siste papirutgave av Aktuell Sikkerhet uttalte Bama at Norsk Vektertjenestes Miljøfyrtårn-status i positiv forstand var med i vurderingen da de valgte selskapet som sikkerhetsleverandør til sitt nye anlegg i Oslo.

Norsk Vektertjeneste ble for øvrig Miljøfyrtårn i desember i fjor.

– Det var med stolthet jeg mottok beskjeden om at vi er nominert til Oslo kommunes Miljøpris for 2014, kommenterer daglig leder Rolf Thorkildsen på selskapets Facebook-profil.

Kilde – Aktuell sikkerhet